Tvättstugan

Tvättstugeregler

För allas trevnad har vi regler för tvättstugan. Lär dig reglerna och gör gärna omgivningen uppmärksam på vad som gäller. Vi i styrelsen hoppas att alla respekterar reglerna samt att alla ska trivas.

Tvättstugan får bara användas av föreningen Tamburens medlemmar.

Vår tvättstuga har dyrbar utrustning och det är viktigt att alla är aktsamma om maskinerna och övrig utrustning. Läs bruksanvisningarna noga.

På bokningstavlan i tvättstugan kan man boka 2 maskiner, en torktumlare samt ett torkskåp i tre timmar. Tvättstugan kan bokas 07.00 – 22.00. Sätt i ditt cylinderlås på önskad tid och dag. Respektera tvättiderna, låt ditt lås sitta kvar under hela tvättiden men ta gärna bort låset efteråt.

Använd gärna miljömärkt tvättmedel. Överdosera ej.

Tvättpåse måste användas vid tvätt av bygel-BH.

Om någon bokat ett pass, men inte börjat tvätta inom 30 minuter, och inte skrivit någon notering, och satt på tavlan kan tvättpasset övertas av annan. Om du använder någon maskin mellan passen måste denna vara ledig till bokat pass och tvättstugan ledig.

Torkskåp och tumlare får användas 30 minuter in på nästa tvättpass.

Om någon maskin i tvättstugan är trasig, ska en felanmälan göras till förvaltaren / servicefirman omgående, se anslag i din port. Lägg också en lapp på den trasiga maskinen som visar att felanmälan är gjord.

Hundar och katter får inte vistas i tvättstugan bl.a på grund av allergirisk.

Städa noga, torktumlarens filter och inne i luckan. Sil-lådor bakom maskinerna rensas från tvättslam o. dyl. Tvättmaskinernas doseringsluckor rengöres och naturligtvis ska golvet, bänkar och maskinerna torkas rena.

Efter avslutad tvättid se till att alla dörrar och fönster är stängda samt att lamporna är släckta.

Rökning är förbjuden.

Barn får endast vara här i vuxens sällskap.

Lämna tvättstugan såsom du vill finna den när du ska tvätta nästa gång!